Kynšperk: Připomínce vzniku Československa předcházel průvod (TV Západ)

V sobotu 28. října, v den státního svátku vzniku samostatného československého státu, se v Kynšperku uskutečnila akce k připomínce tohoto výročí. Před zdejší školou se okolo 18 hodiny shromáždili účastníci průvodu. Lidé si donesli i lampiony, připraven byl zdejší Mládežnický dechový orchestr i s mažoretkami.

dezinfekce

Poté, co průvod prošel městem a dorazil na prostranství před kostelem. Zde zazněla státní hymna a svůj projev přednesl starosta města.

„Dnešní den si připomínáme 99. výročí vzniku samostatného Československého státu. Vznik našeho budoucího samostatného státu se vyvíjel již v průběhu roku 1916, kdy byla ustanovena Československá národní rada, která se stala hlavním orgánem protirakouského odboje. Prvním prezidentem nového státu byl jmenován Tomáš Garrigue Masaryk. Do čela nové vlády, která vznikla v listopadu na základě Československé národní rady, usedl Karel Kramář. Den vzniku samostatného Československého státu patří k nejvýznamnějším státním svátkům s dlouhou tradicí,“ uvedl mimo jiné starosta Kynšperka.

Postupně se pak představily mažoretky od těch nejmenších. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy