Kynšperk nad Ohří: Výpravní budova železniční stanice prošla opravou

Slavnostním přestřižením pásky byla uvedena do provozu opravená výpravní budova železniční stanice Kynšperk nad Ohří. Nádražní objekt prošel dílčí opravou, na kterou v budoucnu navážou práce v kolejové části v rámci připravované rekonstrukce traťového úseku Kynšperk nad Ohří – Tršnice.

dezinfekce

Předpokládané zahájení stavby je v roce 2022, kromě technologické části infrastruktury bude zahrnovat vybudování bezbariérových přístupů a definitivní řešení veřejných prostor.

„Renovace v Kynšperku nad Ohří za téměř osm milionů korun se řadí mezi významné opravné akce realizované SŽDC v Karlovarském kraji a přispívá k výraznému zlepšení kultury cestování v regionální dopravě mezi Karlovými Vary a Chebem. Průměrná denní frekvence cestujících v této železniční stanici je 600 cestujících, zvýšený zájem je především v letních měsících, kdy je cílem vodáků a cykloturistů využívajících vyhledávané cyklostezky,“ uvedl Tomáš Drmola, náměstek generálního ředitele SŽDC pro správu majetku.

Deset měsíců trvající stavební práce začaly v září loňského roku a zahrnovaly opravu střešní krytiny, obnovu fasády, výměnu oken a dveří, opravu nástupištního přístřešku, obnovení vstupu do odbavovací haly a celkovou sanaci vlhkých sklepních prostorů. Původní výpravní budova byla postavena v roce 1891 podle projektu inženýra Antonína Königa jako součást Buštěhradské dráhy. Kromě veřejných prostor pro cestující se v ní nachází pracoviště výpravčích SŽDC a v nadzemních podlažích bytová část se čtyřmi byty užívanými nájemníky.


Zdroj: facebookové stránky Správa železniční dopravní cesty, s.o.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy