Kynšperk nad Ohří: Opakovanými krádežemi způsobil 35 tisícovou škodu

Jednačtyřicetiletý muž ze Sokolovska se měl v období od 8. ledna do 13. ledna roku 2019 v Kynšperku nad Ohří dopustit krádeže. Nejdříve měl překonat oplocení jedné společnosti, poté vniknout do garáže a z ní odcizit nabíjecí a startovací zdroj, motorovou pilu a křovinořez.

dezinfekce

Dále měl odcizit minibike, ten patřil muži, který událost nahlásil na policii. Celková škoda na odcizených věcech je v částce převyšující 20 tisíc korun.

Ve svém jednání pokračoval znovu o pár dní později. Muž měl znovu překonat oplocení areálu a z haly odstranit a odcizit visací zámek. Následně měl vniknout dovnitř a odstranit tři kusy koloběžek v hodnotě téměř 14 tisíc korun. Svého protiprávního jednání muž nezanechal. O pár dní později měl v krádeži pokračovat na jiném pozemku v Kynšperku nad Ohří. Muž měl vniknout na pozemek a z plechových kůlen, ze kterých nejdříve odstranil a odcizil řetěz a visací zámek, odcizit strunový vyžínač a kanystr s benzínem. Poškozené ženě způsobil škodu okolo 2 tisíc korun.

Svým jednáním způsobil celkovou škodu přesahující 35 tisíc korun.

Muž se svého jednání dopustil i přesto, že již dříve byl za stejný přečin Okresním soudem v Sokolově odsouzen.

Kriminalisté z oddělení obecné kriminality v Sokolově sdělili muži podezření ze spáchání přečinu krádež. Obviněný muž byl umístěn do policejní cely. Následně proběhlo soudní řízení, ve kterém bylo rozhodnuto o trestním stíhání muže na svobodě.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na 3 roky.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
so 09.02.2019 09:00




0 (1)
 

Hlavní zprávy