Kynšperk: Mladí hasiči se utkali v soutěži Plamen (TV Západ)

Sobota 20. května byla v Kynšperku ve znamení požární soutěže. V okresním kole hry Plamen poměřili své schopnosti budoucí naděje hasičů. Náročný sobotní celodenní program začal v 9 hodin ráno slavnostním nástupem družstev.

dezinfekce

„Pane okresní starosto kolektivy mladých hasičů jsou připraveni ke hře Plamen pro ročník 2016/2017,“ podal hlášení vedoucí Okresní rady mládeže Tomáš Katzer.

„Velte pohov,“ nařídil Miroslav Lukáš, okresní starosta Sdružení hasičů.

„Pohov,“ zavelel Katzer.

„Okresního kola se účastní družstva z Březové, z Kynšperka, z Chodova a z Krajkové. Pak se ještě družstva rozdělí do kategorie mladší a starší. Máme tu letos i přípravku, což jsou děti mladší šesti let. Děti se utkají v několika disciplínách. Dneska bude probíhat štafeta 4x60, požární útok CTIF, štafeta CTIF, jednotlivci šedesát metrů, máme ještě takovou speciální kategorii a během zítřka by vlastně měla probíhat taková ta nejhlavnější disciplína pro nás, a to jsou požární útoky,“ vysvětlila popsala starostka kynšperských dobrovolných hasičů Renata Sassmannová.

Zahájení dvoudenní soutěže se účastnili také zástupce města Kynšperka v čele se starostou Tomášem Svobodou. Nechyběla ani ředitelka zdejší Základní školy, kde našli mladí hasiči azyl.

„Děti mají zázemí v základní škole, kde vlastně spí ve velké tělocvičně. Což jsme zase všechno prodiskutovávali a řešili s paní ředitelkou. Stravováni jsou ve školní jídelně, kde i paní kuchařky si daly pracovní víkend s námi. Mají vlastně zabezpečenu celodenní stravu – snídani, oběd, večeři. V neděli mají snídani, oběd. Během dne pitný režim. Takže já si myslím, že o děti je docela dobře postaráno,“ dodala Sassmannová.

Ve starších kategoriích postoupila do krajského kola všechny družstva z Březové, Chodova i Kynšperka. Mezi mladšími se bojovalo nejen o prestiž, ale také o jediné místo v krajské soutěži. Na prvním místě skončilo družstvo SDH Chodov.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy