Kynšperk: Mateřské centrum vzniklo v bývalé školce (TV Západ)

Nové mateřské centrum Kynšperáček zahájilo provoz v úterý 17. září v části vilového domu bývalé školky ve Školní ulici v Kynšperku nad Ohří. Spolek tvořený třemi maminkami zde vybudoval zázemí pro zájemce z celého města. První jednání s městem jako majitelem budovy začala již loni v listopadu. Zařízení funguje zatím v dopoledních hodinách.

dezinfekce

„Náš nápad vznikl s tím, že jsme s kolegyněmi chodily do školky na Březové. Díky tomu to zde vzniklo. Bude to podle zájmu maminek, jak budou chtít, podle počasí, jestli bude odpoledne ošklivě nebo zda v zimních měsících budeme chodit i odpoledne. Velký finanční dar nám dalo město Kynšperk nad Ohří. Soutěžili jsme i u obchodního řetězce „Vy rozhodujete, my pomáháme.“ Soutěžili jsme v Jihomoravském kraji a získali 10 tisíc korun. Velké díky patří i maminkám, kdy jsme získali hračky. A nesmíme zapomenout na Martina Lhotu, který nám dal velký finanční dar, a dále určité produkty, co jsme dostali od maminek a nějakých firem,“ vysvětlila předsedkyně spolku Kynšperáček Andrea Klimentová. 

Město vítá alespoň částečné využití budovy. 

„Vzniklo to v budově – v bývalé mateřské školce, v nejstarší školce ve městě. Asi před dvěma roky jsme ji zavřeli – zrušili, protože máme další dvě školky, které jsou novějšího typu - i vybavením, zateplené, apod. Takže jsou dostačující. A hlavně z toho důvodu, že je dětí méně, tak nám stačí tyto dvě školky. V současné době je sice zveřejněna na prodej, ale zatím není realizace v dohlednu. Takže si myslím, že je to úplně ideální, když nás tyto dámy požádaly o pronájem tohoto prostoru. Neváhali jsme a vytvořili jsme jim nějaké podmínky, dali finanční prostředky a ony si zde otevřely Kynšperáček, což my jako město budeme podporovat a jsme za to rádi,“ potvrdil starosta Kynšperka Tomáš Svoboda. 

V Kynšperáčku jsou vítáni všichni.

„Maminky, tatínci, babičky, určitě, kdo bude chtít. Mají zde přístup. Do jednoho kroužku počítáme 10 – 15 dětí. Máme zde potřebné toaletky pro děti, přebalovací pult, kuchyňku a určený prostor na herničku,“ doplnila Klimentová. 

Na slavnostní zahájení provozu se přišla podívat řada zájemců s dětmi, které se ihned zapojily do hraní. Kromě zajímavého občerstvení byl připraven i speciální dort. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy