Kynšperk: Bára Zemanová zazpívala na adventním koncertě (TV Západ)

Třetí adventní neděli 17. prosince se v kynšperském kostele Nanebevzetí Panny Marie uskutečnil koncert Báry Zemanové a její skupiny. V předvánočním čase se rozezněly prostory kostela zvuky kytar a zpěvem finalistky soutěže Superstar.

dezinfekce

„Připravili jsme si vánoční koledy, a to jak české, tak i americké vánoční písně. Ačkoliv naše české tradiční koledy jsou nejhezčí a nám se samozřejmě zpívají nejlépe a lidé je znají, tak lidé začínají znát i ty z Ameriky. Takže to byl takový mix. Měli jsme tam i jednu vlastní písničku. Myslím si, že se to povedlo docela,“ přiblížila program Bára Zemanová.

Koledy a písně se nesly ve svižném tempu a v chladných prostorách kostela zahřály přítomné.

„My jsme totiž normálně rocková kapela. Ale adventní koncerty hrajeme akusticky. Samozřejmě jsme si do toho přidali něco ze svého srdíčka a z Rock and rollu. Zkusili jsme to a opravdu se české koledy dají hrát i netradičně - jinak, a to nás baví,“ potvrdila zpěvačka.

Cesta do kynšperského kostela vedla přes účinkování v nedalekém domově pro seniory.

„Já jsem zpívala poprvé v Kynšperku v místním ústavu sociální péče. Takže se znám dobře s panem Hrubým. Navázali jsme takovouto spolupráci benefičního charakteru. Jednou vznikl nápad udělat zde v kostele adventní koncert. To bylo v roce 2015. Po dvou letech jsme se sem dnes vrátili znovu. Bylo zde více lidí. Jsme rádi, že se to lidem líbilo a že přišli. Doufám, že se zase v Kynšperku uvidíme,“ věří Zemanová.

K regionu má sympatická rockerka blízko i jinak.

„Pocházím z Plané u Mariánských Lázní. Tam jsme se narodila. Většinu svého života jsem žila ve Svojšíně. Což je taková malá vesnička u Stříbra. Nyní žiji v Plzni. Kynšperk mám ráda, ale nenarodila jsem se tady,“ vyvrátila s úsměvem informaci o jejím kynšperském původu.

Adventní koncert byl příležitostí popřát nejen zpěvačce a její kapele, ale především lidem ve městě a všem spolupracovníkům z úřadu.

„Samozřejmě ji přeji všechno nejlepší do Nového roku, hodně zdraví, štěstí. Hlavně to štěstí a zdraví. To je asi to nejdůležitější, abychom se všichni ve zdraví příští rok zase sešli,“ popřál starosta Kynšperka Tomáš Svoboda.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy