Krásná: Obcí prošly světlušky

Ani vichr z hor nezastavil 28. října světluškové víly, které osvícené světlušky (děti s lampióny), vedly z krásenské návsi za podzimní královnou. Tu, společně se svým věrným skřítkem MEMIZDOP (zkuste přečíst odzadu) našli všichni, kteří kráčeli zcela novou, dýněmi, různými strašidýlky a světly vyzdobenou cestou, u rybníka.

dezinfekce

Podzimní skřítek všechny příchozí svým krásným básnickým jazykem u velké vody a velkého ohně přivítal a připravil na příchod královny. Ta na své osvětlené loďce připlula doprostřed rybníka a dětem řekla, že je ráda, že se s nimi opět po roce, v období barevných listů, sešla, předala vládu zimě a prostřednictvím svých víl podarovala všechny děti malou rolničkou symbolizující příchod chladného období.

Všichni nejrůznější „upečenosti“ milující se pak přesunuli do místní sokolovny, kde proběhlo vyhlášení 10. ročníku Krásenské buchty. Do tohoto pekařského klání se letos přihlásilo téměř 40 pekařů a pekařek, jejichž díla hodnotila (aniž by věděla, kdo je čeho tvůrce) nezávislá porota.

V dětské kategorii zlato a medaili získali tito soutěžící:
Agáta, Honzík a Thea Povondrovi, Eliška Kovaříková, Vilík a Klárka Kulhavých, Dominik Kopecký, Matěj Pokorný, Anička a Honzík Plichtovi, Anička Perglerová, Verča Michálková, Amálka Pokorná, Emička Kulhánková, Niki Paprsková, Lukáš Salaj, Romča Baláž, Míša Kohuťar a Áďa Pokorná.

Ve slané kategorii se na čtvrté pozici umístila Míša Pokorná, na třetím místě Lucie Schwalbová, na druhém Anna Pokorná, zlato třímá Radka Perglerová.

Sladká kategorie byla soutěžícími nejobsazenější, souboj byl tedy velmi těžký. Páté místo získala Petra Voborníková, čtvrté Pavla Nováková, bronz Veronika Nováková, stříbrné bylo trio Helči, Aničky a Jaroslavy Janouschových a na zlatou příčku dosáhla Petra Švarcová.

Všem soutěžícím, vítězným i nevítězným, organizátoři děkují, protože kromě účasti v „buchtařské“ soutěži svým dílem potěšili také oko a žaludky všech absolventů lampionové procházky a dokázali, že existuje nepřeberné množství originálních a vynikajících sladkých i slaných pekařských výtvorů.

Organizátoři také dále děkují všem obyvatelům Krásné, kteří své domy, zahrady a okolí vyzdobili nejrůznějšími světly, dýněmi, strašáky a zprostředkovali tak krásnou atmosféru účastníkům světluškového – lampionového průvodu. Poděkování patří také světluškovým vílám ze Stáje Krásná, malým vílám ze stáje Krásenských buchet a též vedení Obce Krásná, obecním pracovníkům a místním dobrovolným hasičům, bez jejichž podpory a pomoci by tato akce nemohla proběhnout.


Zdroj: obec Krásná

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy