Krásná: Hasiči se utkali v branném závodě

Mladí hasiči z Krásné, Adorfu a Bad Elsteru se utkali na soutěži v branném závodě konaném ve sportovním areálu v Krásné. V rámci závodu bylo vytvořeno několik stanovišť, která musela jednotlivá čtyřčlenná družstva absolvovat

dezinfekce

První zastávkou byl požární útok upravený pouze na 4 soutěžící a vodní proud byl napojen přímo na cisternu. Druhá disciplína spočívala ve střelbě ze vzduchovky, ve třetí se střílelo z luku do slaměného terče. Čtvrtá disciplína prokázala jazykové dovednosti kamarádů. Úkolem bylo k obrázku znázorňujícímu předmět z hasičské branže přiřadit správný název v jazyce svého českého nebo německého kamaráda.

Protože mladí hasiči neabsolvovali jazykové kurzy, měli se slovní zásobou svého kamaráda trochu problém, ale společnými silami vše zvládli. Po ukončení hasičské soutěže následovalo vyhlášení a společný oběd. Odpoledne byla připravena tradiční slavnost obce Krásná, v rámci které se konaly soutěže pro všechny příchozí. Mladí hasiči dováděli na skákacích atrakcích, soutěžili, užívali si dětských hřišť a navazovali kontakty s českými vrstevníky. Noc strávili mladí hasiči v objektu místní školky, kde se jim moc líbilo.

Na neděli byl naplánován společný výlet do Aše. Skupinka mladých hasičů v doprovodu dospělých vyrazila na pěší túru k rozhledně na vrchu Háj. Po výšlapu na věž rozhledny všichni navštívili Sportovní areál v těsné blízkosti, kde si zahráli stolní tenis, ruské kuželky a minigolf. Následoval společný oběd v obci Podhradí, po kterém se všichni rozjeli do svých domovů.


Zdroj: obec Krásná

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy