Kraslice: Předvánoční trh uspořádala škola Havlíčkova (TV Západ)

Tradiční předvánoční jarmark uspořádala škola v Havlíčkově ulici v Kraslicích v pondělí 4. prosince. Žáci školy prodejem nejrůznějších výrobků vybírali peníze na dobročinné účely.

dezinfekce

„Pevně věřím, že vše, co si naši žáci pro vás připravili, vás zaujme a že tento jarmark bude skutečným velikým předvánočním trhem. Mohu vás ubezpečit, že vše, co zde utržíme, tak bude věnováno na čtyři hromádky. Všechno je to zaměřeno tak, jak je zaměřena škola - na zvířátka a přírodu. Z výtěžku jarmarku jsme přesvědčeni, že podpoříme útulek pro opuštěné kočičky - Konec toulání, tady u nás v Kraslicích. Dále podpoříme Droseru na Bublavě, kde máme adoptované káně. Pak útulek pro opuštěné psy ve Vránově a v neposlední řadě se také u nás staráme o zvířátka, většinou domácí, ale i exotická. Takže část peněz ponecháme i na rozvoj našeho ZOO koutku,“ uvedl při zahájení akce ředitel školy Zdeněk Pečenka.

Hudební vystoupení obstarali také žáci základní a mateřské školy.

„Nejprve budeme zpívat skladby právě ty méně známé. Svůj vlastní program máme, kdy jsou to sklady třeba autorky tady z Kraslic – Ivety Poslední – tak má svůj český text. Pak máme od Karla Gotta píseň Jsou svátky, kdy na začátku začínají sami chlapci. Ke konci programu se k nám připojí děti z mateřské školky a zazpíváme tři nejznámější koledy,“ popsala učitelka hudební výchovy Marie Kyselová.

Předvánoční atmosféru dokreslilo počasí, kdy po celou dobu akce sněžilo. Vhod tak přišly nejen sladkosti, ale i horké nápoje.

„Počasí jsme si objednali my zpěváci, a to podle písně Čas vánoční, kdy začínáme textem, už od včerejška sněží, a včera nám začalo. Každá třída si vyráběla své vlastní různé výrobky. Zároveň připravila nějaké občerstvení. Můžete si zakoupit čaje nebo sladkosti, co upekli - různé perníčky, apod. To je potom individuálně právě v každé třídě zvlášť,“ dodala Kyselová.

Na jarmarku byli lidé letos štědří. Školáci nakonec vybrali téměř 22 tisíc korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy