Kraslice: Majitelé veteránů ukončili letošní sezonu

Milovníci automobilových a motocyklových veteránů zakončili letošní sezonu setkáním v Kraslicích. Na náměstí T. G. Masaryka se 28. září sjelo přes sedmdesát strojů.

dezinfekce

Jak se shodli organizátoři i zástupci města, mělo by se jednat o novou tradici, která obohatí kulturní nabídku na Kraslicku.

"Navázali jsme na akci, která se Kraslicích konala před dvěma lety a setkala se s velkým zájmem veřejnosti," řekl starosta Kraslic Roman Kotilínek.

"S organizátory jsme se dohodli, že vždy na svátek Svatého Václava uspořádáme zakončení sezony autoveteránů tady v Kraslicích. A protože chceme, aby se akce zařadila mezi ty nejvýznamnější v regionu, už teď přemýšlíme, jakým programem bychom jí mohli v budoucnu obohatit," dodává Roman Kotilínek. 

Na kraslickém náměstí se představila vozidla zejména ze šedesátých a sedmdesátých let. Nejstaršími auty ale byla Škoda 422 z roku 1929 a Opel 1290 z roku 1932.

"Všechna vozidla přijela po vlastní ose," upozornil hlavní organizátor Václav Balák.

"Vyjeli jsme z Františkových Lázní, v Kraslicích si pak všechny stroje může veřejnost důkladně prohlédnout. Jsme rádi, že je o veterány takový zájem a pokud bude město chtít, rádi budeme zakončení sezony v Kraslicích opakovat," dodal Václav Balák.


Zdroj: Dobrovolný svazek měst a obcí Kraslicka

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy