Královské Poříčí: Na Statek Bernard se letos vrátí fotograf Robert Vano či komediální show Na stojáka

Pestrou kulturní nabídku chystá i v letošním roce Statek Bernard v Královském Poříčí. Chce se přitom opřít o osvědčené akce a oblíbené programy, které opakovaně lákají stovky návštěvníků. Jednou z nich je například oslava masopustu, jež letos připadne na sobotu 9. března 2019.

dezinfekce

„Přípravy na masopust jsou v plném proudu. Lidé se mohou těšit na průvod masek, zabijačkový raut a stylový jarmark. Chybět nebude ani volba krále masopustu či pohřbívání basy,“ vyjmenovala Romana Vlková ze Statku Bernard.

„Karneval se koná ve spolupráci s obcí a mnohými nadšenci, kteří přispívají k tomu, že se masopust vždy náramně vydaří. Věřím, že skvělá nálada nás bude provázet i tentokrát,“ dodává.

O masopustu na Statuku Bernard jsme vás již informovali zde.

Jaro je obdobím, kdy na Statku Bernard zavítají malí šikulové, aby si užili program pojmenovaný Tradiční řemesla našim dětem.

„Součástí bude novinka - malířská soutěž Malý malíř, kdy děti budou v přímém přenosu malovat dle zadání a návštěvníci zvolí hlasováním nejkrásnější výtvor,“ prozradila Romana Vlková s tím, že termín řemeslné akce je stanovený na sobotu 18. května 2019.

Letním tahákem bude populární stand up comedy Na stojáka.

„Divákům se vystoupení komiků líbilo a tak jsme se rozhodli baviče pozvat znovu. Letos by nás měli přijet rozesmát v pozměněné sestavě,“ přislíbila Romana Vlková.

Humorná show pod širým nebem se odehraje v pátek 26. července od 19 hodin.

Na Statku Bernard se celoročně konají umělecké výstavy s různou tématikou. Aktuálně je zde až do konce března k vidění expozice sestavená z tvorby fotoklubu FOS Sokolov.

„Výstavy máme naplánované až do konce roku. Je mezi nimi přehlídka mysliveckých trofejí či velká sbírka betlémů. Dočkat bychom se měli také velkého překvapení, a to společné výstavy snímků světoznámého uměleckého fotografa Roberta Vana a legendární zpěvačky Evy Pilarové. Termín vernisáže je pátek 5. dubna 2019 od 16 hodin,“ upřesnila Romana Vlková.

Další očekávané akce na Statku Bernard v roce 2019:
- 28. září - Ukončení motorkářské sezóny
- 11. listopadu - Příjezd svatého Martina na bílém koni
- 1. a 15. prosince - Vánoční trhy


Zdroj: Milan Hloušek, ředitel Destinační agentura Poznej Sokolovsko


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy