Krajští kriminalisté zadrželi falešného obchodníka s drahými kovy

Ve středu dne 14. 8. 2019 krajští kriminalisté z odboru hospodářské kriminality v Karlových Varech zadrželi 30letého muže z Chomutovska. Ten má mít na svědomí podvodné jednání se způsobenou škodou v celkové výši přes 5 000 000 Kč.

dezinfekce

Zadržený muž měl v několika případech převzít od 43letého muže finanční hotovost pod záminkou fiktivní společné investice. Ta měla spočívat v nákupu šperků a při jejich následném prodeji také zisk pro obě strany. Jednalo se o diamanty, jantar a různé další drahé kovy. Muž si získal důvěru poškozeného svým profesionálním vystupováním a ukázkou propagačních materiálů, které utvrzovaly v tom, že se jedná o profesionálního obchodníka. K společné investici však nedošlo. Obchodník žádné šperky nezakoupil a finanční prostředky poškozenému nevrátil.

Během středečního dne probíhaly domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor a pozemků, při kterých kriminalisté zajistili střelné zbraně a střelivo. Následně krajští kriminalisté zahájili trestní stíhání 30letého muže a obvinili jej ze spáchání zvlášť závažného zločinu podvod. Během dnešního dne vyšetřovatel podá podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Na rozhodnutí soudu si počká v policejní cele. V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let.

V rámci prověřování případu kriminalisté zjistili, že se muž měl obdobné trestné činnosti dopustit také na dalším místě v České republice. Není tedy vyloučeno, že tímto způsobem mohl vylákat finanční hotovost i z dalších osob. Toto bude předmětem dalšího vyšetřování.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy