Krajská knihovna vyhlásila 11. ročník literární soutěže

Také v letošním roce se mohou amatérští autoři přihlásit do literární soutěže, kterou pořádá Krajská knihovna Karlovy. Patronát nad ní převzala mladá nadějná spisovatelka a držitelka ceny Magnesia Litera Anna Bolavá. Soutěžní práce lze zasílat až do 31. prosince.

dezinfekce

V Týdnu knihoven vyhlásila Krajská knihovna Karlovy v pořadí již 11. ročník oblíbené literární soutěže, do které každoročně přispívají autoři z celé země.

„Jsme velice rádi, že naše soutěž získala již své jméno po celé České republice a pravidelně nám chodí příspěvky ze všech jejích krajů. Věková skladba soutěžících je také velmi pestrá. Nejmladšímu bylo 16 let a nejstaršímu 83 let,“ uvedl ředitel knihovny Vratislav Emler.

Patronkou letošního ročníku je již zmíněná Anna Bolavá, jež za svou románovou prvotinu „Do tmy“ získala vloni cenu Magnesia Litera. Letos jí vyšel druhý román „Ke dnu“ a právě z něho je vybráno i motto soutěže: „Jsem to pořád já. Dokážu vnímat a cítit a rozplakat se, jsem to já!“. Jediným omezením je věk autorů, kterým musí být minimálně 14 let, a to, že povídka přihlášená do soutěže nesmí být dosud publikována.

Příjem soutěžních prací probíhá prostřednictvím webového formuláře - viz zde. Pořadatel soutěže si vyhrazuje právo nezařadit soutěžní příspěvky, které budou závadné svým obsahem. Za ně se považuje pornografický, xenofobní, rasistický, antisemitský či jinak se zdravou lidskou morálkou kolidující obsah.

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže za účasti patronky proběhne v sále Krajské knihovny Karlovy Vary v příštím roce, a to konkrétně 24. února.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy