Krajská knihovna připravuje na letošek řadu novinek i akcí

Zážitková prohlídka, přednášky, kurzy, hudební pořady, nová služba pro čtenáře i nový web, to všechno čeká v nejbližších měsících návštěvníky a uživatele Krajské knihovny Karlovy Vary.

dezinfekce

„Vůbec poprvé jsme připravili pro širokou veřejnost zážitkovou prohlídku knihovny. Uskuteční se už 9. ledna a jejím tématem bude 130. výročí narození spisovatele Karla Čapka. V šesti odděleních se bude odehrávat šest příběhů, které přiblíží osobnost Karla Čapka tak, jak ho známe, ale i neznáme,“ uvedl ředitel knihovny Vratislav Emler.

Výstavní činnost zahájí knihovna expozicí fotografií Ivany Buttry nazvanou Ztišení. Jedná se o snímky na téma LandArt – krajinné umění. Vernisáž se koná 7. ledna od 17 hodin v kavárně krajské knihovny. 

V únoru pak začíná kurz Grafologie pro začátečníky a pro pokročilé, který vede lektorka Ivana Michaláková.

„Pro seniory opět otevíráme Virtuální univerzitu třetího věku. Tématem letního semestru bude Leonardo da Vinci. Čeká nás rovněž vyhodnocení Literární soutěže, tradiční Den plný her i oblíbené akce jako je například Noc literatury nebo Piknik s knihou,“ dodal Vratislav Emler. 

V jarních měsících by pak měla být čtenářům dostupná služba PressReader.

„Prostřednictvím mobilní aplikace, která je ke stažení zdarma, budou mít naši čtenáři přístup do databáze sedmi tisíc časopisů a novin z celého světa. Obsah mohou číst, poslouchat, sdílet, překládat nebo komentovat. Vybrané tituly je možné stáhnout a přečíst si je offline,“ vysvětluje vedoucí služeb Michaela Němcová. 

Pro registrované uživatele bude služba zdarma. 


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 06.01.2020 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy