Kraj zveřejní předběžné oznámení o zakázce na revitalizaci Císařských lázní

Karlovarský kraj se chystá zahájit zadávací řízení na revitalizaci národní kulturní památky Císařské lázně v Karlových Varech. Vzhledem k rozsahu a významu veřejné zakázky svůj úmysl zveřejní prostřednictvím předběžného oznámení. Rozhodla o tom Rada kraje na svém jednání 18. března 2019.

dezinfekce

Předběžné oznámení bude vyvěšeno po dobu jednoho měsíce od poloviny března ve Věstníku veřejných zakázek. Poté kraj vyhlásí zadávací řízení a veškeré informace k veřejné zakázce zveřejní také na Profilu zadavatele.

„Rozhodli jsme se pro zveřejnění předběžného oznámení z toho důvodu, že revitalizace národní kulturní památky Císařské lázně patří k největším investičním akcím kraje, a chceme, aby se informace o veřejné zakázce dostala k co nejširšímu okruhu renomovaných firem a stavebních společností. Díky tomu už tyto firmy mohou počítat s tím, že takto velkou zakázku chystáme, a například zmapovat kapacity, které by pro stavbu potřebovaly,“ vysvětlila hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová. 

Stavební práce budou zadány v objemu přes 500 milionů korun. Na financování obnovy Císařských lázní se bude Karlovarský kraj podílet společně s městem Karlovy Vary, k opravám využije také dotaci od Ministerstva kultury ČR ve výši 250 milionů korun.


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy