Kraj zná budoucí provozní náklady Císařských lázní (TV Západ)

Předběžné vyčíslení finanční náročnosti provozu karlovarských Císařských lázní má již k dispozici jejich vlastník, Karlovarský kraj. Při plánovaných provozních nákladech prvního kompletního roku po rekonstrukci ve výši asi 14,5 milionu korun, počítá kraj s příjmy o dva miliony nižšími.

dezinfekce

Zpracovaná strategická SWOT analýza pojmenovala silné i slabé stránky budoucí znovuobnovené dominanty.

„Hlavní předností je to, že objekt přestane chátrat, že bude opravený a připravený k využití k nějakému účelu, ať už kulturnímu nebo lázeňskému. Hlavní nevýhoda jsou samozřejmě finanční prostředky. Nicméně v této chvíli máme finance jak od města Karlovy Vary, tak od Karlovarského kraje a od státu pohromadě. Rekonstrukce může začít. Nyní se nacházíme úplně ve finální fázi, kdy máme připravenu veškerou dokumentaci. Společnost Intar tam ještě požádala o prodloužení termínu, protože úřady mají samozřejmě své termíny na dodání odpovědí k materiálům, ale já doufám, že rekonstrukce začne co nejdřív,“ popsal náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

Rekonstrukce za zhruba 600 milionů korun potrvá několik let. Na jejím financování se 250 miliony bude podílet stát, zbytek doplatí kraj a město Karlovy Vary. Model provozu počítá s nekomerčním využitím z 82 %, zbylých 18 % bude pro služby. Příjmy by měl mít provoz z pronájmu prostor a vstupného do muzejní expozice. Rada Kraje se také bude zabývat již vyhlášeným výběrovým řízením na zhotovitele, které vypsal již nefungující spolek Císařské lázně.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy