Kraj zmodernizuje průtahy v Děpoltovicích a Odeři

Další poničené úseky silnic v okolí Hroznětína se dočkají rekonstrukce. Rada Karlovarského kraje odsouhlasila výsledky zadávacích řízení na modernizaci průtahů v Děpoltovicích a Odeři.

dezinfekce

Se stavebními pracemi by se mělo začít na jaře tohoto roku. Obě akce budou financovány z dotace Integrovaného regionálního operačního programu a rozpočtu kraje. 

V intravilánu obce Děpoltovice dojde k rekonstrukci stávající silnice č. III/2206. Součástí projektu je rovněž výstavba dešťové kanalizace a obnova propustku, který vede přes Lužecký potok a je ve špatném stavu. Samostatnou investicí obce pak bude vybudování chodníků a osvětlených míst pro přecházení.

„V rámci zadávacího řízení jsme obdrželi dohromady 7 nabídek, přičemž všechny splnily předepsané náležitosti a žádná nemusela být z následného hodnocení vyřazena. Jako ekonomicky nejvýhodnější byla vyhodnocena nabídka společnosti Eurovia CS, která průtah vybuduje za 11,9 milionu korun,“ uvedl náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Martin Hurajčík.

Druhá z připravovaných akcí se týká modernizace silnice č. III/2204 v intravilánu obce Odeř. V rámci stavebních prací dojde k nahrazení stávajících konstrukčních vrstev vozovky novými, úpravě nivelity a šířky komunikace, výměně stávajících propustků a doplnění odvodnění silnice.

„Do zadávacího řízení bylo podáno celkem 8 nabídek. Zakázku vyhrála společnost Colas CZ s nabídkou za 8,1 milionu korun,“ doplnil Martin Hurajčík.

Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy