Kraj získal stavební povolení na opravu Císařských lázní

Karlovarský kraj udělal další velký krok směrem k zahájení revitalizace národní kulturní památky Císařské lázně. Od Stavebního úřadu v Karlových Varech dostal rozhodnutí o změně stavby před jejím dokončením, tedy stavební povolení, které v tomto týdnu nabude právní moci.

dezinfekce

„Jsem za to moc ráda, protože jsme nikdy nebyli tak blízko zahájení kompletní opravy. Máme stavební povolení na aktualizovanou projektovou dokumentaci, a to bez podmínek, jež by bránily pokračování příprav akce,“ zdůraznila hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová.

Po celou dobu práce na podkladech ke změně stavby před jejím dokončením kraj vše konzultoval se zástupci orgánů památkové péče a připomínky byly zapracovávány do upravované projektové dokumentace.

Kraj také zrušil zadávací řízení na zhotovitele přestavby památky, které v roce 2016 uskutečnilo minulé krajské vedení prostřednictvím zájmového sdružení, jež původně mělo Císařské lázně ve správě. Toto zadávací řízení nebylo vyhlášeno v souladu se zákonem o veřejných zakázkách.

„Ani jedna z firem, které se původního zadávacího řízení účastnily, nepodala proti zrušení soutěže v příslušné lhůtě žádnou námitku,“ dodala hejtmanka. Kraji proto nic nebrání v tom, aby na provedení revitalizace vyhlásil soutěž novou.

Investiční záměr revitalizace Císařských lázní rovněž před časem schválilo Ministerstvo kultury ČR a kraj díky tomu získá dotaci na obnovu objektu ve výši 250 milionů korun. Finanční podporu také deklarovalo nové vedení města Karlovy Vary. Hejtmanka připomněla, že se o opravě diskutuje dlouhá léta.

„Od roku 2006 se mluvilo o tom, že je třeba chátrající památku opravit, ale nic se od té doby neudělalo. Proto věřím, že se nám nyní podaří s opravami začít. Revitalizaci bychom chtěli zahájit v letních měsících,“ upřesnila.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 08.01.2019 20:00




0 +
 

Hlavní zprávy