Kraj: Zastupitelé budou schvalovat smlouvu s ČVUT (TV Západ)

Na únorovém zasedání krajských zastupitelů bude jedním z jednacích bodů schvalování smlouvy s vysokou školou ČVUT o vzniku pobočky v kraji.

dezinfekce

Nová škola by mohla podle vedení zajistit postupně vzdělání až šesti stovkám studentů nejen z naší republiky.

„Karlovarský kraj má připravenou smlouvu s ČVUT s Fakultou dopravní. Je to závazný smluvní dokument, který garantuje, že České vysoké učení technické by na území Karlovarského kraje otevřelo veřejnou vysokou školu – její pobočku s jednotlivými obory, což je letectví, mechanici a pak jsou tam samozřejmě obory spojené s vědou, výzkumem a inovací. Jsou to tedy obory bakalářské, ale je tam možnost i magisterského studia s tím, že studium bude probíhat v anglickém jazyce,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Pokud zastupitelé smlouvu schválí, vznikne pracovní skupina, která bude pokračovat v přípravách.

„Která bude složená z lidí z Karlovarského kraje, dá se předpokládat, že i z města Karlovy Vary a ze zástupců ČVUT. Budeme se bavit o parametrech, zda by se stavěla nová budova, popřípadě, jestli se využije nějaká stávající zde v Karlových Varech. Dále se budeme bavit o počtu tříd a o dalších věcech s tím spojených. Ráda bych tento projekt předložila jako strategický projekt v rámci Re:Startu, což je strukturálně postižený kraj, a na tento projekt se svými kolegy získala finanční prostředky právě v rámci Re:Startu,“ dodala Vildumetzová. 

Kromě dlouhodobé snahy získat do kraje Vysokou školu je ve hře i rozvoj karlovarského letiště a navázání spolupráce s leteckou školou F – AIR. Kraj také reaguje na očekávaný citelný nedostatek leteckého personálu v blízké budoucnosti.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy