Kraj zahájil stavbu obchvatu Mariánských Lázní

Dlouho očekávané budování obchvatu Mariánských Lázní začalo. Po jeho dokončení by se mělo ulevit všem lidem nejen v lázeňském městě, ale i ve Velké Hleďsebi.

dezinfekce

Obchvat odvede především nákladní i osobní dopravu z centra města. Jde o největší investiční akci Karlovarského kraje v letošním roce. Náklady dosáhnout s evropskou dotací celkem 263, 4 milionu korun.

 „Stavba, která naváže na obchvat Drmoulu, by měla být uvedena do provozu na konci roku 2020, a s úplným dokončením počítáme do srpna 2021. Lidem v Mariánských Lázních a okolí to velmi pomůže, doprava se stane mnohem bezpečnější," uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Dodala také, že kraj letos pokračuje také v revitalizaci chebské nemocnice za více než 400 milionů korun, zahájil přestavbu karlovarské porodnice za více než 90 milionů korun, přestavbu koridoru ostrovského gymnázia za více než 23 miliony korun a další akce.

Obchvat Mariánských Lázní bude dlouhý přibližně 2,4 kilometru a bude se napojovat na dokončený obchvat Drmoulu a Trstěnic, jehož stavbu zajišťuje Ředitelství silnic a dálnic České republiky.

„Provoz v Mariánských Lázních je už dnes na hranici únosnosti. Na světelné křižovatce nyní evidujeme průjezd 8 tisíc automobilů. Doufáme, že po otevření obchvatu se to množství podstatně sníží,“ uvedl náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

Podle Tomáše Hořejšího ze zhotovitelské společnosti Silnice Topolany bude stavba technicky velmi zajímavá. Stavebníci kromě jiného vybudují 167 metrů dlouhý podjezd pod železniční tratí, který se stane unikátní součástí obchvatu. Vzhledem k tomu, že se převážná část projektu provádí mimo stávající silniční síť, nečeká na řidiče žádné zásadní omezení provozu.

Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy