Kraj vytvořil nový dotační program na podporu retence vody

Vodu je potřeba zadržovat v krajině ve větší míře než dosud. Karlovarský kraj si je toho vědom a proto na podporu retence vody v krajině vytvořil nově dotační program. Příroda, zeleň, čistý vzduch a dostatek vody, to jsou důležité věci, které je nutné všemožně chránit a pečovat o ně, abychom tak zmírnili dopady klimatických změn.

dezinfekce

Proto Karlovarský kraj vyhlásil nový dotační program na podporu prevence proti suchu, zadržení vody v krajině a péče o zeleň.

Hlavním smyslem programu je podpora opatření zaměřených na hospodaření s povrchovou a podzemní vodou v krajině, posílení schopnosti zadržení vody v krajině a odbornou péči o zeleň, které povedou ke zmírnění dopadů klimatických změn na území Karlovarského kraje.

V rozpočtu kraje je pro tento program vyčleněna částka 5 milionů korun a o dotaci mohou až do 29.5.2020 elektronicky žádat všichni kromě příspěvkových organizací a obchodních společností Karlovarského kraje a organizačních složek státu, přičemž jednotlivá žádost může být na částku max. 1 milion korun.

Bližší info naleznete zde.


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy