Kraj vyhlašuje 3. ročník soutěže Dobrota Karlovarského kraje

I v letošním roce Karlovarský kraj ocení nejlepší regionální pochoutky, které určitě zpestří jídelníček všem milovníkům kvalitního a dobrého jídla i pití. Cílem akce je vyzdvihnout úroveň potravinářských a zemědělských výrobků vznikajících v našem regionu a upozornit na úsilí malých a středních výrobců o udržení tradic a úrovně produktů.

dezinfekce

Výrobci mohou své produkty přihlašovat do soutěže od 23. 5. do 7. 6. 2019.

„Letos se bude soutěžit v pěti kategoriích. Do soutěže mohou přihlašovat své výrobky malé a střední potravinářské podniky s počtem maximálně 250 zaměstnanců. Zemědělský nebo potravinářský produkt, který se chce ucházet o značku kvality, musí vzniknout v Karlovarském kraji a hlavní surovina musí být zcela tuzemského původu,“ upřesnil krajský radní Karel Jakobec. 

Po přijetí přihlášek bude následovat jejich kontrola, hodnocení přijatých výrobků odbornou komisí a slavnostní vyhodnocení výsledků, které se uskuteční začátkem července 2019. Podrobnosti o soutěži lze najít na krajských internetových stránkách.

V roce 2019 se soutěží v těchto kategoriích:
1. Masné výrobky
2. Mléčné výrobky
3. Pekařské a cukrářské výrobky
4. Alkoholické a nealkoholické nápoje
5. Ovoce, zelenina, medy a čaje v čerstvé nebo zpracované formě

Značku „Dobrota Karlovarského kraje“ uděluje formou certifikátu hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová na základě výsledků hodnocení komise. V loňském druhém ročníku bylo do soutěže přihlášeno 68 výrobků od 17 producentů.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy