Kraj se domluvil na zřízení krizové oční ambulance

Občany, kteří se nyní potýkají s akutními očními obtížemi, nově ošetří od pondělí 23. března zdravotníci v krizové oftalmologické ambulanci v nemocnici v Karlových Varech. Dohodlo se na tom vedení Karlovarského kraje s Očním centrem SOMICH.

dezinfekce

„V důsledku nařízení vlády a současné epidemiologické situace jsme byli nuceni omezit veškerou ambulantní péči s výjimkou akutní péče a péče o předem objednané pacienty, a to jak v nemocnici v Karlových Varech, tak i v Chebu. Jsme proto rádi, že se nám podařilo domluvit se společností SOMICH zřízení krizové oftalmologické ambulance v nemocnici v Karlových Varech, která zajistí potřebnou péči o pacienty s akutními očními potížemi. Tím, že je budeme směřovat do jednoho místa, zároveň významně snížíme riziko nakažení zdravotníků i pacientů v dalších provozech,“ uvedl radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš.

Krizová oftalmologická ambulance, která sídlí v druhém patře pavilonu E, bude pacientům k dispozici ve všední dny od 8 do 14 hodin. Její provoz budou zajišťovat vždy jeden lékař a jedna sestra. Veškeré potřebné informace lze získat na telefonních číslech 775 556 471 a 775 555 350, nebo na webových stránkách www.somich.cz a e-mailu ocniklinika@somich.cz.

„Zároveň prosím všechny, kteří zde budou vyhledávat pomoc, aby z důvodu ochrany našich zdravotníků vstupovali do prostoru nemocnice pouze s rouškou přes nos a ústa a dodržovali doporučená hygienická opatření,“ doplnil radní Jan Bureš.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 22.03.2020 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy