Kraj rozdělil dotace na podporu kreativity a zdravého životního stylu dětí a mládeže

Regionální školy, školská zařízení či neziskové organizace pracující s dětmi a mladými lidmi získají opět od Karlovarského kraje dotace. Z programu na podporu kreativity, spolupráce a zdravého životního stylu dětí a mládeže bude mezi ně rozděleno více jak 960 tisíc korun. Rozhodla o tom Rada Karlovarského kraje na svém posledním zasedání.

dezinfekce

Dotační program na podporu kreativity, spolupráce a zdravého životního stylu dětí a mládeže, který byl vyhlášen na konci února, je z větší části financován ze státního rozpočtu. Od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR se Karlovarskému kraji na něj podařilo získat dotaci ve výši 70 procent, tedy něco přes 672 tisíc korun. Dalších více jak 288 tisíc korun na něj bylo uvolněno přímo z rozpočtu kraje.

„Příjem elektronických žádostí probíhal v termínu od 2. do 9. dubna. Celkem bylo přijato 14 žádostí, z nichž jedna nesplnila podmínky dotačního titulu a jedna byla na přání žadatele stornována. Souhrnná částka, kterou organizace požadovaly, přesáhla stanovenou alokaci programu. Dle pravidel jsme tedy v některých případech museli přistoupit ke krácení finančních prostředků. Mezi žadatele bude rozděleno 960 390 korun,“ upřesnil radní pro školství, mládeže a tělovýchovy Jaroslav Bradáč.

Výše dotace směla v jednotlivém případě činit maximálně 200 tisíc korun. Mezi podpořenými subjekty je například spolek PROTEBE live z Hájku, jenž prostředky využije na vytvoření mobilní interaktivní dílny, která bude jezdit po regionu, a týdenní designcamp. V rámci něho se účastníci seznámí s tradiční průmyslovou výrobou, jež je pro náš kraj typická, jako je výroba skla nebo porcelánu. Finance poputují i na provoz Lesní mateřské školy Svatošky. Z dotace bude uhrazen pronájem srubu, nákup potřebného materiálu či odměny průvodcům. Podpořena budou také střediska Junáka v Chebu, Mariánských Lázních, Horním Slavkově a Karlových Varech, která prostředky využijí na nejrůznější aktivity pro děti, včetně těch rukodělných, zvelebení kluboven nebo letní tábory.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy