Kraj přispěje nemocnicím na provoz ztrátových oddělení

Karlovarský kraj opět pomůže nemocnicím v Karlových Varech, Chebu, Ostrově a Sokolově financovat ztrátová oddělení. Pokud to schválí krajské zastupitelstvo na svém červnovém zasedání, bude na tyto účely formou služby obecného hospodářského zájmu uvolněno 110 milionů korun.

dezinfekce

Kraj při stanovení výše vyrovnávací platby vycházel z podkladů předložených nemocnicemi.

„Nemocniční oddělení, jako jsou interna, ARO či například infekční oddělení jsou pro zdravotnická zařízení v našem regionu dlouhodobě prodělečná, nicméně naprosto klíčová. Vzhledem k tomu, že je naší povinností zajistit pro obyvatele kvalitní a hlavně dostupnou zdravotní péči, je potřeba nemocnicím poslat finanční injekci, aby tato oddělení mohla i nadále bez problému fungovat. Je pro nás zásadní, že bude zachována péče v nezměněném rozsahu,“ uvedl radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš.

Nejvyšší vyrovnávací platbu ve výši 71,3 milionu korun by měla obdržet Karlovarská krajská nemocnice, pod níž spadají nemocnice v Karlových Varech a Chebu. Konkrétně v Karlových Varech bude podpořen chod interního, infekčního, plicního a kožního oddělení. V Chebu pak budou uvolněny prostředky na provoz anesteziologicko-resuscitačního oddělení. Podobně kraj přistoupil k řešení situace ztrátových oddělení nemocnic v Sokolově a Ostrově, které spravuje NEMOS SOKOLOV a NEMOS PLUS. Sokolovská nemocnice dostane vyrovnávací platbu ve výši 25,1 milionu korun na zabezpečení chodu očního oddělení a oddělení soudního lékařství. V Ostrově se podpora ve výši 13,6 milionu korun bude týkat činnosti oddělení dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 05.06.2019 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy