Kraj přispěje na obnovu a vznik dopravních hřišť v regionu

Dopravní výchova je dnes již povinnou součástí rámcového vzdělávacího programu základních škol. Díky ní se děti učí, jak se mají chovat v silničním provozu a jak mají dbát své vlastní bezpečnosti.

dezinfekce

V našem regionu ovšem existují dopravní hřiště, za nimiž musí mnohdy složitě dojíždět a která by si zasloužila modernizaci. Rada Karlovarského kraje proto schválila vyhlášení dotačního programu na podporu obnovy stávajících a vznik nových dopravních hřišť.

„Jsme si vědomi toho, že obcím chybí volné finanční prostředky na modernizaci a výstavbu dopravních hřišť. Připravili jsme proto nový dotační program, ze kterého budou moci získat peníze nejenom na potřebné opravy, ale i na nákup vybavení, jako jsou například dopravní značky, kola, koloběžky, helmy a podobně. Pro tento rok jsme z rozpočtu Karlovarského kraje na tyto účely vyčlenili 1 milion korun,“ uvedl náměstek hejtmanky Karlovarského kraje pro oblast dopravy a silničního hospodářství Martin Hurajčík.

Žadatelem o dotaci může být obec, její příspěvková organizace, nebo státní příspěvková organizace, pokud provádí výchovně vzdělávací či zájmovou činnost zaměřenou na dopravní výchovu dětí či mládeže na území našeho regionu. O příspěvky bude možné žádat od 2. listopadu podáním do podatelny Krajského úřadu, avšak s omezením pouze do 15. listopadu, aby bylo možné žádosti zadministrovat ještě do konce letošního roku. Podrobná pravidla dotačního programu budou uveřejněna na stránkách Karlovarského kraje - zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy