Kraj opět přispěje na likvidaci invazních rostlin

Karlovarský kraj vyhlásil Program pro poskytování dotací z krajského rozpočtu na likvidaci invazních druhů rostlin.

dezinfekce

Žadatelem o dotaci se mohou stát oprávnění vlastníci nebo nájemci pozemků, které se nacházejí v území zahrnutém do projektu "Omezení výskytu invazních rostlin v Karlovarském kraji v letech 2013 - 2015". Jde o pozemky, jež jsou rovněž součástí informačnífo systému Heracleum, a vztahuje se na ně udržitelnost projektu.

Žádosti o dotace se nově podávají elektronicky v termínu od 2. dubna 2018, 15:00 hodin do 30. dubna 2018, 23:00 hodin.

„Před prvním vstupem do dotačního portálu se žadatel musí nejprve zaregistrovat. Následně si vybere program, vyplní a odešle žádost. Registrace se provádí pouze jednou,“ vysvětlil krajský radní Karel Jakobec.

V případě tohoto druhu dotace záleží na pořadí, v němž žadatel svou žádost v elektronickém systému odešle. Následně pak musí být žádost v listinné podobě doručena spolu s potřebnými přílohami ve lhůtě do 7. května 2018, 17:00 hodin na podatelnu Krajského úřadu Karlovarského kraje, a to osobně, nebo poštou.

V loňském roce vyplatil kraj padesáti žadatelům téměř 1,5 milionu korun.

„Dotace je neinvestičního charakteru a lze ji použít na mechanickou nebo chemickou likvidaci bolševníku velkolepého, křídlatky sachalinské, japonské či české a netýkavky žláznaté,“ dodal Karel Jakobec.

Přesný návod, jak postupovat při podávání žádostí, a další užitečné informace týkající se dotací naleznou zájemci zde. Kontakt na odpovědného pracovníka: Ing. Vít Venhoda, tel. 354 222 416, e-mail: vit.venhoda@kr-karlovarsky.cz. 


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy