Kraj opět podpoří údržbu a stavbu cyklostezek

Více než 3 miliony korun poskytne kraj v tomto roce ze svého rozpočtu na projekty a dokumentaci týkající se budování a údržby cyklistických stezek a tras v regionu.

dezinfekce

V rámci tradičně vyhlašovaného dotačního programu dostane dotaci všech 12 žadatelů, kteří o příspěvek usilovali. Na svém jednání to schválila Rada kraje.

Krajské dotace mohou získat obce, mikroregiony a obecní či krajské příspěvkové organizace. 

„V případě neinvestičních aktivit, například při přípravě vyhledávacích studií, je výše dotace maximálně 200 tisíc korun pro jednoho žadatele, u investičních akcí pak maximálně 1 milion korun. Pokud to schválí krajské zastupitelstvo na svém červnovém jednání, částkou přesahující 800 tisíc korun podpoříme například stavbu cyklotrasy z Plesné do Bad Brambachu, celkem 400 tisíc půjde na první etapu opravy cyklostezky v Boči a 200 tisíc pošleme na dokončení přípravy Střelské stezky ve Žluticích,“ popsal krajský radní Josef Janů.

Krajský program „Podpora rozvoje cyklistické infrastruktury v Karlovarském kraji“ je vyhlašován pravidelně každý rok. Celkový objem finančních prostředků činí 3,8 milionu korun, přičemž částku 1,8 milionu korun kraj vyčlenil na investiční akce a částku 2 miliony korun na neinvestiční aktivity.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy