Kraj nechá prověřit technický stav Císařských lázní

Rada Karlovarského kraje odsouhlasila uvolnění finančních prostředků na odborné posouzení aktuálního stavebně technického stavu Císařských lázní.

dezinfekce

Národní kulturní památka z konce 19. století i přes investice do opravy střechy stále chátrá. Vypracování dokumentu by mělo stát zhruba 200 tisíc korun.

I přes několik let probíhající obnovu střešního pláště z Programu záchrany architektonického dědictví dochází ke zhoršování celkového stavebně technického stavu budovy a některých uměleckořemeslných prvků.

„Je dobré, abychom věděli, jestli je tam nějaký problém. Můžeme na něj pak bezprostředně reagovat v rámci celkové rekonstrukce objektu,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Mezi vedením kraje, který je vlastníkem památky, a městem Karlovy Vary probíhá diskuse o dalším postupu v obnově Císařských lázní a o nalezení nejvhodnějšího využití objektu. V minulém týdnu se hejtmanka Jana Vildumetzová dokonce sešla s památkáři, aby spolu prodiskutovali možnost vytvoření koncertního sálu pro symfonický orchestr. Tento záměr u nich ale narazil, protože by dle jejich slov došlo k narušení obvodového zdiva. Památkáři upřednostňují, aby budova i v budoucnu sloužila alespoň zčásti původním lázeňským účelům.

O Císařských lázních jsme vás již informovali zde, zde a zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy