Kraj nabídne školám v regionu mobilní dopravní hřiště

Karlovarskému kraji se podařilo získat od Ministerstva dopravy ČR do zápůjčky mobilní dopravní hřiště. Novinářům jej dnes představila hejtmanka Jana Vildumetzová a její náměstek pro oblast dopravy a silničního hospodářství Martin Hurajčík.

dezinfekce

Hřiště je složeno z protiskluzových gumových podložek imitujících asfalt. Díky nim je možné vytvořit různé dopravní situace. Samozřejmostí jsou i dopravní značky a světelné semafory, které jsou nezbytnou součástí řízení silničního provozu. Výhodou mobilního dopravního hřiště je jeho snadná manipulovatelnost a využitelnost za každého počasí. V zimě může být rozloženo v tělocvičnách, v létě pak kdekoliv venku.

„Mám velikou radost z toho, že můžeme školám nabídnout možnost bezplatného zapůjčení mobilního dopravního hřiště. Děti patří k nejohroženějším skupinám v dopravě a díky němu se snadněji naučí, jak se mají na silnicích chovat a jak mají dbát své vlastní bezpečnosti. Je to skvělá vzdělávací pomůcka,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Dětem a pedagogickému dozoru tak jednoznačně odpadá nutnost cestovat kvůli dopravní výchově po regionu.

„Plánujeme, že bychom hřiště půjčovali školám na jeden den, a to vždy ve středu. Možné by samozřejmě byly i dlouhodobější rezervace. Na webu Karlovarského kraje vzniká rezervační systém, který bude případné zájemce informovat o aktuálních zápůjčkách,“ doplnil náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy