Kraj nabídl školám olympijský vzdělávací program Moje ODM 2020

Zábavný program s olympijskými tématy, který se dá využít při výuce, připravil pro žáky základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií v regionu Karlovarský kraj.

dezinfekce

Cílem programu je vybudovat povědomí o olympiádě dětí a mládeže a olympijských hodnotách. Jednotlivé aktivity mohou učitelé začlenit do svých vyučovacích hodin a inspirovat děti k pohybu a pravidelnému sportování.

Dokument obsahuje 4 tematické aktivity pro předměty jako je zeměpis, společenské vědy, výtvarná a tělesná výchova.

„V hodinách zeměpisu mohou žáci odpovídat na různé kvízové otázky k olympiádě, připravit si transparent či fandítko, se kterým přijdou podpořit mladé olympioniky v době konání olympiády v Karlovarském kraji, tedy mezi 19. – 24. lednem 2020. Ve společenských vědách si mimo jiné vyzkoušejí práci sportovního reportéra, ve výtvarné výchově ztvární některý ze zimních sportů a uspořádají výstavu obrázků. Další aktivitou je zimní týmová výzva, která otestuje, jak jsou na tom žáci s rychlostí, výdrží, silou v různých sportovních disciplínách. Tři z těchto aktivit jsou soutěžní a škola může vyhrát atraktivní ceny,“ uvedl krajský radní Jaroslav Bradáč.

Mezi cenami pro úspěšné školy je sportovní trénink, který bude zároveň setkáním s olympijským ambasadorem zvučného jména ve sportovním světě, maxi balíček KOH-I-NOOR HARDTMUTH či výlet autobusem na sportoviště a do olympijského domu během konání olympiády.

Školu lze zaregistrovat zasláním názvu a adresy školy na email: simona.vargova@kr-karlovarsky.cz.

„Už samotnou registrací školy se automaticky dostanete do slosování o 10 balíčků s výrobky od KOH-I-NOOR HARDTMUTH,“ upřesnila autorka programu Simona Vargová.

Kompletní znění programu s popisem tematických aktivit i s termíny stanovenými pro soutěže dostaly všechny školy v regionu. 

Novinky a zajímavosti k blížící se olympiádě dětí a mládeže hledejte na:
https://odm.olympic.cz/2020
https://www.facebook.com/olympioniciODM


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy