Kraj i v letošním roce vyhlašuje dotační program na podporu včelařství

Zájem včelařů z našeho regionu o dotace na pořízení potřebného vybavení a modernizaci úlů stále trvá. Proto i v letošním roce vyhlašuje Karlovarský kraj dotační program "Podpora včelařství," kdy k rozdělení mezi žadatele je připravena částka 2 miliony korun.

dezinfekce

Dotace na jednu podanou žádost smí být max. 14 tisíc korun. Udělováním dotací kraj pomáhá zvyšovat počty včelstev a zkvalitňovat jejich chov. O dotaci mohou požádat včelaři starší 18 let s trvalým pobytem v našem Karlovarském kraji. Obdržené finanční prostředky mohou využít na pořízení základního vybavení jako jsou úly, rámky či voskové a plastové mezistěny a také na nákup včelstva nebo včelích oddělků z registrovaných či šlechtitelských chovů.

Zároveň pořádá Karlovarský kraj informační seminář pro žadatele o dotace ze sekce Životní prostředí a zemědělství dne 29. 1. 2020 od 16:00 do 18:00 hodin (zastupitelský sál Krajského úřadu Karlovarského kraje, Závodní 353/88, 360 06 Karlovy Vary).

Samotný příjem žádostí o dotace ze sekce Životní prostředí a zemědělství pak bude zahájen elektronicky dne 3. února od 10 hodin a potrvá až do 16. února do 14 hodin.

Podrobné informace k dotaci naleznete zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy