Kraj hledá kreativce, kteří podpoří rozvoj firem v regionu

Karlovarský kraj chystá rozšíření současného dotačního titulu Inovační vouchery o Kreativní vouchery, které mají za cíl podpořit růst firem prostřednictvím vylepšení designu jejich produktů nebo způsobu prezentace. S tímto úkolem by jim měla pomoci nově připravovaná Galerie kreativců. Pakliže jste z našeho regionu a podnikáte ve tvorbě grafiky, textů, videí či například interiérového designu, rozhodně se do ní přihlaste. Registraci je nutné provést do 24. ledna.

dezinfekce

Kreativní voucher je jednorázová finanční podpora pro firmy, které by rády podpořily svůj růst za pomoci vylepšení designu svých produktů nebo způsobu vlastní prezentace. Podobná forma podpory úspěšně funguje například v Jihomoravském nebo Středočeském kraji. Voucher je vždy postaven na spolupráci firmy a kreativce, kdy kreativec pro firmu realizuje službu zaměřenou na široké spektrum oblastí, od tvorby fotek, textů, videí, grafiky, webových prezentací až po produktový a průmyslový design.

„Smyslem vytvoření galerie je hlavně pomoci žadatelům o dotaci s výběrem kreativce. Zároveň chceme podpořit lokální produkci a možnost navázání nových obchodních vztahů. Registrace do galerie je jednoduchá a zdarma. Provádí se prostřednictvím online formuláře, do kterého je potřeba nahrát  příklady realizovaných zakázek tak, aby firmy získaly jasnou představu o práci kreativců a mohly si lépe vybírat. Samotný systém příjmu žádostí o podporu bychom pak chtěli spustit v průběhu srpna. Alokace programu bude odvislá od nevyčerpaných prostředků z Inovačních voucherů,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje, projektového řízení a informatiky Josef Janů.

Vzhledem k potřebě nahrávání souborů zaznamenávající příklady realizovaných zakázek je pro registraci do Galerie kreativců nutné disponovat účtem Google. V případě, že tímto účtem zájemce nedisponuje a nepřeje si ho vytvářet, může využít alternativní formulář vyžadující pouze kontaktní informace. Soubory s příklady realizovaných zakázek lze následně zaslat zvlášť, například e-mailem nebo doručit osobně po předchozí domluvě na datovém nosiči. Veškeré potřebné informace, včetně kontaktů na pověřené pracovníky Karlovarské agentury rozvoje podnikaní, která dotační program připravuje, najdete na webu www.karp-kv.cz


Zdroj: Veronika Svobodová, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy