Kraj by chtěl otevřít lávku v Mostově ještě letos

Po dohodě s vedením obce Odrava se Karlovarský kraj před časem rozhodl převzít a opravit chátrající železobetonovou lávku v Mostově na trase Cyklostezky Ohře.

dezinfekce

Lávka je už delší dobu uzavřena a cyklisté, často rodiny s dětmi, ji musejí objíždět po frekventované silnici. Kraj chce lávku opravit a otevřít ještě letos. Příští rok po cyklistické sezóně pak vybuduje lávku novou.

O převzetí lávky do majetku kraje rozhodnou 1. listopadu krajští zastupitelé.

„Nedokážu pochopit, že někdo nechal vybudovat páteřní cyklostezku s mnohamilionovými náklady, a přitom lávka přímo na trase zůstala neopravená. Všichni občané, kteří tudy jedou na kole, najdou před lávkou zavřenou bránu a musí místo objíždět po frekventované silnici, která má 4,5 kilometru. Vůbec si nedovedu představit, že bych tam jela s malým dítětem, jestli by vůbec objížďku zvládlo,“ vysvětlila hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Z toho důvodu kraj nechá lávku v krátkém časovém úseku posoudit z bezpečnostního hlediska a opravit, aby ji cyklisté mohli využívat ještě letos.

„Zároveň připravujeme vybudování nové, takzvaně „bezpilířové“ lávky, která bude odpovídat parametrům stanoveným Povodím Ohře, aby byl zachován průtok vody. Stavba by mohla začít v příštím roce po ukončení cyklistické sezóny. V návrhu projektu se počítá s částkou na stavbu ve výši asi 10 milionů korun, ale předpokládáme, že v rámci veřejné soutěže náklady budou nakonec nižší,“ dodala hejtmanka.

O tom, že Karlovarský kraj chce převzít a opravit lávku přes Ohři v Mostově u Odravy jsme vás informovali zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy