Když se spojí umění s dobročinnou činností

Mladá umělkyně Darya Bondareva, která bude vystavovat svá díla v galerii Duhová paleta v Karlových Varech, se rozhodla pomoci těžce nemocnému Ondráškovi, pro něhož Karlovarský kraj pořádá veřejnou sbírku.

dezinfekce

Na vernisáži výstavy s názvem „Od hyperrealismu po koncept“ bude možné přispět do zapečetěné kasičky libovolnou částkou. Akce se uskuteční ve středu 11. září od 17 hodin. 

Darya Bondareva pochází z Kazachstánu a když jí bylo šest let, přistěhovala se s rodinou do České republiky. V současné době navštěvuje První české gymnázium v Karlových Varech a její velkou vášní je výtvarné umění. Mezi její nejoblíbenější směry patří renesance a v duchu této doby se zajímá i o další druhy umění, aktuálně o balet. Do budoucna by chtěla studovat dějiny umění a pořádáním výstavy by ráda získala cenné zkušenosti. Výstava, která bude k vidění v galerii Duhová paleta, nabízí průřez její tvorbou. O tom, že se mladá umělkyně prozatím nenašla v žádném konkrétním uměleckém směru, svědčí i fakt, že vystavena budou díla ve stylu impresionismu, surrealismu a dokonce i konceptuálního umění. Akce zde potrvá až do 3. října tohoto roku.

Návštěvníci, kteří si nenechají ujít vernisáž této nadějné umělkyně, budou moci přispět do veřejné sbírky na pomoc těžce nemocnému Ondráškovi. Ten se narodil jako zdravé miminko, avšak když mu bylo půl roku, onemocněl herpetickou meningoencefalitidou a jeho život se od základů změnil. Následkem nemoci trpí psychomotorickou retardací, sekundární epilepsií, autismem, ADHD a svalovou hypotonií. Ondráškovi velmi pomáhají intenzivní specializované neurorehabilitace, které bohužel stojí velké peníze a pojišťovna na ně nepřispívá. A právě na tyto účely byla vyhlášena Karlovarským krajem veřejná sbírka.

O této sbírce jsme vás informovali zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy