Karlovy Vary: Zpronevěřila téměř 60 tisíc

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání šestačtyřicetileté ženy z Karlových Varů, kterou obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu zpronevěra.

dezinfekce

Obviněná žena se takového skutku měla dopustit v období od poloviny dubna do začátku června roku 2018. V provozovně v Karlových Varech vedla výdejní místo pro přepravce zásilek. Obviněná žena úmyslně neodvedla společnosti finanční prostředky z více jak 50 dobírkových zásilek, které vybrala od zákazníku při jejich výdeji. Toho se dopustila i přesto, že si byla vědoma, že finanční prostředky vybrané od zákazníků z přepravovaných zásilek jsou cizí majetkovou hodnotou, která ji byla svěřena pouze v rozsahu výkonu činností příkazníka ve výdejním místě s tím, že bude finanční prostředky pravidelně odvádět společnosti.

Aby zakryla své protiprávné jednání, nezavedla v elektronické evidenci u jednotlivých zásilek, že byly řádně doručeny příjemci. Přestože zásilky řádně předala zákazníkům a vybrala od nich doběrečné, takto získanou hotovost si ponechala a neoprávněně použila pro svou vlastní potřebu.

Svým jednáním způsobila společnosti škodu, která je odhadnuta kolem 57 000 Kč.

V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu.

pprap. Eva Valtová
nprap. Bc. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy