Karlovy Vary: Zítra se konají tradiční farmářské trhy

Po zimní přestávce se před budovu Tržnice v Karlových Varech vrací tradiční farmářské trhy. Poprvé v letošním roce nabídnou farmáři své produkty ve Varšavské ulici v pátek 23. března od 9 hodin. Prodej potrvá do vyprodání zásob.

dezinfekce

Trh obohatí výrobce bezlepkových cukrářských produktů slazených pouze přírodními sladidly z ovoce. Výrobky nesoucí název Babiččiny rohlíčky jsou vyrobeny z rýžové mouky, plněné mákem, povidly, jablky nebo tvarohem. K dostání budou také dobroty z pistácií a medu nebo z kvalitní čokolády. Kdo nemá rád sladké, může vyzkoušet masové kapsy. Dalším novým produktem v nabídce trhů bude „Bezva sirup“ s obsahem různého druhu ovoce, který se přidává do bílých jogurtů. Uzenáři přivezou sádlo, uzené maso, škvarky, párky, šunku s vysokým obsahem masa a také kančí, jelení, srnčí a dančí klobásy. Chybět nebudou kozí, kravské a ovčí mléčné výrobky - sýry, jogurty, mléko, zákys aj. Na trhu bude možné koupit chlazené kachny, krůty a kuřata. Samozřejmostí je tradiční sortiment, tedy chléb, pečivo, med, houby, koření, bylinky, ryby, koláče, italské a bulharské speciality. Z důvodu nedostatku personálu tentokrát na trhy nedorazí výrobce knedlíků z Hor.

Organizátory farmářských trhů je městská společnost KV CITY CENTRUM. Prodej před Tržnicí ve Varšavské ulici probíhá jednou až dvakrát měsíčně od března do prosince.

Termíny trhů v roce 2018: 23.3., 6.4., 20.4., 4.5., 18.5., 1.6., 15.6., 20.7., 17.8., 7.9., 21.9., 5.10., 19.10., 2.11., 16.11.,  7.12., 21.12.


Zdroj: Helena Kyselá, tisková mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy