Karlovy Vary: Začínají opravy kremační pece za 6 milionů

V pondělí 4. března by měla brněnská firma PKI – Teplotechna zahájit rekonstrukční práce na kremační peci v v krematoriu v Karlových Varech. Cena za opravu od srpna 2017 odstaveného zařízení se pohybuje těsně pod šesti miliony. Jedná se o dočasné řešení.

dezinfekce

„Rekonstrukce je nyní nejschůdnější varianta. Pokud bychom chtěli přesouvat, tak jde o přesun celého areálu, tam je potřeba si důkladně promyslet, kam by areál měl přijít. Nyní budeme rekonstruovat pec, to by mělo být zhruba na šest let, a poté začneme hned vyjednávat, jestli bychom areál přesunuli do jiných prostor nebo ne,“ uvedla primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová.

Na rekonstrukci se finančně podílí i Karlovarský kraj. I když krematorium patří městu, jedná se o službu pro celý kraj.

„Kraj už projevil tím, že poskytl dotaci ve výši 3,5 milionu - finanční prostředky nám již poslal, tím dal najevo, že se nejedná pouze o zařízení města Karlovy Vary, ale v podstatě o zařízení krajské,“ potvrdila Ferklová.

Loni v srpnu proběhl z iniciativy Kanceláře architekta Karlových Varů workshop. Ředitel Petr Kropp zde uvedl, že by nové krematorium mělo být postaveno bez vazby na obřadní síň a mimo obytnou zástavbu jako čistě technická budova s nejmodernějšími technologiemi. Zařízení by mělo být situováno v centru kraje, aby byla zajištěna optimální dojezdová vzdálenost pro pohřební služby ze všech koutů regionu a z tohoto důvodu by mělo být vyhledáno nové vhodné místo.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy