Karlovy Vary: Ve čtvrtek se uskuteční první z hlavních koncertů Jazzfestu

První hlavní festivalový koncert mezinárodního festivalu Jazzfest Karlovy Vary - Sokolov 2017 se uskuteční ve čtvrtek 12. října 2017 v Grandhotelu Ambassador Národní dům. Koncert se koná ve spolupráci s Karlovarským symfonickým orchestrem.

dezinfekce

Program koncertu:
Kryštof Marek Orchestra & Karlovarský symfonický orchestr
Kryštof Marek: Půlnoční obrazy, suita

Předání ceny Barona Schoenecka - cenu obdrží trumpetista Ladislav Gerendáš

Josef Vejvoda, Milan Krajíc, Jindřich Henry Volf, Jan Jirmásek & Karlovarský symfonický orchestr
Josef Vejvoda: Celebration, suita
Josef Vejvoda: Brazilian Pearl Jubilee, suita

Kryštof Marek Orchestra: Kryštof Marek - klavír, David Fárek - soprán a alt saxofon, Martin Lehký - basová kytara, Ivan Audes - bicí, Vocal Quartet - Athina Langoská, Peter Strenáčik, Lucie Novotná, Ondřej Izdný

Josef Vejvoda - bicí, Milan Krajíc - alt, soprán a tenor saxofon, Jindřich Henry Volf - klavír, Jan Jirmásek - kontrabas
Karlovarský symfonický orchestr
dirigent Kryštof Marek

Hudebník Kryštof Marek působí jako jazzový klavírista, dirigent multižánrových projektů, skládá současnou hudbu, v níž se prolíná oblast klasické hudby s dalšími žánry, věnuje se rovněž aranžování. Členy jeho skupiny jsou přední čeští jazzoví hudebníci a zpěváci.

Jazzová vokální suita Půlnoční obrazy byla inspirována kostelem sv. Jana Nepomuckého ve Štěchovicích. Jednotlivé části suity se vztahují ke konkrétním místům v kostele, který je velmi nevšední nejen svou architekturou.

Česká jazzová legenda Josef Vejvoda, hudební skladatel, bubeník, hudební aranžér, kapelník a dirigent, jako vyhledávaný bubeník hrál s mnoha big bandy a skupinami nejlepších českých jazzmanů, spolupracoval i s mnoha světovými špičkovými hráči. Vystoupí s vynikajícími českými hráči. Obě suity lze zcela jistě vřadit do světového hudebního kontextu.

Koncert začíná v 19.30 hodin.


Zdroj: Lev Havlíček, PR JazzFestu

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy