Karlovy Vary: Vánoční trhy se konají ve Smetanových sadech (TV Západ)

Aktualizace 4.11.2019 - stránka www.novevanocnitrhy.cz se bude přesouvat na novou doménu www.vanocnivary.cz. První adventní neděle se v našem kraji vyznačovala deštivým počasím, které poznamenalo návštěvnost tradičních akcí. V krajském městě byly zahájeny trhy již v sobotu a nedělní program vyvrcholil v podvečer rozsvícením vánočního stromu ve Smetanových sadech za účasti vedení města a zvuků Brass Quintetu.

dezinfekce

Primátorka Andrea Pfeffer Ferklová poté zapálila první svíčku na dříve požehnaném adventní věnci na pódiu.

Druhý adventní věnec, tentokrát s elektrickými svícemi se nachází přímo u vánočního stromu. Lidé, kteří se přišli podívat na akci, asi poté mohli dát každoroční primátorský svařák. Před dotyčným stánkem se táhla velká fronta zájemců.

„Na to máme času dost, do půl osmé to zvládneme. Mám zde nejlepšího pomocníka – svého náměstka, takže to zvládneme. Máme nějakých 20 litrů. Předpokládáme, že tak minimálně pro sto lidí určitě,“ uvedla během stáčení svařeného vína primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová. 

Na pódiu se mezitím připravila na své vystoupení kapela Hodiny.

Vánoční trhy budou probíhat v pracovní dny od 10 do 18 hodin, o víkendu o hodinu déle.

„Lidé se mohou těšit na bohatý kulturní program. Každou neděli vystoupí hvězdy naší populární hudby, jako je František Nedvěd, Kateřina Brožová a další. O sobotách bude připravený bohatý program zaměřený na děti a vánoční tradice. Trhy se budou konat až do 6. ledna příštího roku s tím, že kulturní program končí v neděli 23.12., před Štědrým dnem. Snažili jsme se o co nejbohatší vánoční sortiment. Všechny podrobné informace naleznete buď na webu www.novevanocnitrhy.cz, příp. na facebooku Nové vánoční trhy,“ popsal jednatel pořádajícího KV CITY CENTRUM, s.r.o Lukáš Červený. 

Kromě trhů s vánočním sortimentem a pochutinami se konají také Ježíškovy tvořivé dílny a dětské soutěže. V pracovní dny se vždy od 15 hodin bude konat dvouhodinový blok vystoupení dětí z karlovarských škol, školek a zájmových organizací.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy