Karlovy Vary: V knihovně proběhl Týden vědy a techniky

V minulých dnech se v celé České republice konaly akce v rámci Týdne vědy a techniky. Týden vědy a techniky Akademie věd ČR je největší vědecký festival v České republice, který zahrnuje přednášky, výstavy, dny otevřených dveří a promítání dokumentárních filmů, to vše k propagaci vědy co nejširší veřejnosti.

dezinfekce

Již tradičně se do tohoto celorepublikového projektu zapojila také Krajská knihovna Karlovy Vary a stala se na dva listopadové dny sídlem bádání a poznávání. 

Akce zde pořádané ve spolupráci s Akademií věd České republiky, Gymnáziem Cheb, Střední průmyslovou školou Ostrov a Witte Automotive Nejdek byl zaměřen především na středoškolskou mládež a děti z vyššího stupně ZŠ. Prostor zde byl také i pro veřejnost. Spoustu exponátů zejména z interaktivního projektu „Věda před radnicí“ chebského gymnázia, mohli zájemci z řad čtenářů i návštěvníků prozkoumat i v odpoledních hodinách. Na interaktivních stáncích si mohli vyzkoušet a zhlédnout mnoho technických, chemických a fyzikálních pokusů. Toto zábavné učení a poznávání bylo určeno pro malé i velké a zájem o něj byl obrovský. 

Dopoledne pak byla věnována studentům a žákům, kteří si poslechli zajímavé přednášky z techniky a technologie, astronomie, fyziky, ale také například z jazykovědy.

„Studenty velice zaujaly přednášky o trendech v automobilovém průmyslu či poutavé vyprávění Mgr. Petra Scheiricha, Ph.D. z Astronomického ústavu AV ČR o interstelárních asteroidech,“ uvedl ředitel knihovny Vratislav Emler.

„Skvělý ohlas diváků mělo také interaktivní a vtipně zpracované Úžasné Divadlo Fyziky, které se zábavnou formou snažilo vysvětlit dětem, kde se kolem nás berou barvy a jak je naše oko vnímá,“ dodal.

Celkem se 7. a 8. listopadu 2018 vystřídalo na přednáškách a u stánků „Vědy před radnicí“ vystřídalo 716 studentů a žáků škol nejen z našeho regionu. Krom karlovarských žáků a studentů navštívily krajskou knihovnu také děti z Ostrova, Nejdku, Sokolova a dokonce až z Mostu ze ZŠ Svážná.

Zdroj: Bc. Michaela Němcová, Krajská knihovna Karlovy Vary

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 14.11.2018 19:00




0 +
 

Hlavní zprávy