Karlovy Vary: V herně směnil padělanou bankovku

Krajští kriminalisté z odboru hospodářské kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání 41letého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání zločinu padělání a pozměnění peněz a z pokračujícího přečinu krádež.

dezinfekce

Obviněný muž se těchto trestných činů měl dopustit během posledních tří měsíců v Karlových Varech. V polovině srpna si měl opatřit padělanou bankovku nominální hodnoty 500,- EUR a s vědomím, že se jedná o padělané peníze, měl bankovku směnit v místní herně. Tím, že udal padělané peníze jako pravé, získal finanční hotovost 12 000 Kč.

Na svědomí má mít i dva případy krádeží, ke kterým došlo v měsících červnu a srpnu. Nejprve měl vniknout do panelového domu v části města Růžový Vrch a ze společných prostor odcizit elektrokolo v hodnotě téměř 40 000 Kč. Dále se měl vloupat do prodejny s dámským oblečením a odcizit odtud přes desítku různých oděvů v hodnotě dalších 40 000 Kč.

V páchání trestné činnosti není obviněný muž žádným nováčkem. V minulosti byl odsouzen převážně za majetkovou trestnou činnost. Na jaře letošního roku byl propuštěn z výkonu trestu za jinou trestnou činnost, svobody si však příliš dlouho neužil. Vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Soudce poté muže poslal do vazební věznice.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na osm let.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy