Karlovy Vary: Úmyslně poškodila policejní vozidlo

Do včerejšího dne přijali karlovarští policisté v rámci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech několik oznámení týkající se především rušení nočního klidu ve městě.

dezinfekce

Jen během víkendu přijali desítku oznámení ohledně krádeží mobilních telefonů nebo peněženek. Zato však může především nezodpovědnost majitelů, kteří nechali své hodnotné věci odložené bez dozoru např. na stolech v restauracích nebo také třeba ve vozidle taxislužby. V neděli dne 30. června 2019 přijali oznámení o vloupání do vozidla, ze kterého neznámý pachatel odcizil cizinci navigaci a džínové kalhoty, ve kterých měl mobil, peněženku s menší finanční hotovostí a s osobními doklady. V polovině případů se policistům podařilo ztracené věci dohledat a předat zpět majitelům.

Upozornění:
Policie ČR nabádá návštěvníky festivalu, aby zvýšili pozornost svému okolí a dali si větší pozor na své hodnotné věci.

Další případ, který policisté během festivalu řešili, se stal v pondělí dne 1. července 2019 v nočních hodinách v centru lázeňského města. Třiatřicetiletá žena se měla dopustit přečinů výtržnictví a poškození cizí věci. Na místě veřejnosti přístupném v podnapilém stavu měla poté, co hlídka řešila jejího přítele, úmyslně kopnout do služebního vozidla, přičemž jej poškodila. Způsobila škodu, která byla předběžně odhadnuta na částku kolem 20 tisíc korun. Žena byla převezena na policejní služebnu a poté skončila na protialkoholní záchytné stanici. Za uvedené jednání jí policisté sdělili podezření ze spáchání uvedených přečinů. V případě prokázání viny jí tak může hrozit až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy