Karlovy Vary: Turista zadržel zloděje

V neděli dne 23. června 2019 využil 45letý cizinec ve večerních hodinách v Karlových Varech na zahrádce v místní restauraci chvilkovou nepozornost 35leté turistky. Ta se zde byla občerstvit se svojí rodinou.

dezinfekce

Žena při vyřizování telefonátu poodstoupila nedaleko stolu, kde seděli a ponechala tam svojí kabelku. Jen chvilková nepozornost stačila zloději, aby kabelku ze stolu vzal a začal s ní utíkat pryč. Toho si však poškozená turistka ihned všimla a začala muže s dalšími osobami pronásledovat.

Nedaleko místa v ulici Lázeňská se v tuto dobu procházel 34letý muž se svými známými. Povšiml si utíkajícího muže a za ním ženy, která na něj pokřikovala cizí řečí. Z této situace muž pochopil, že se nejspíš jedná o krádež a utíkajícího muže se snažil zadržet, což se mu společně s jeho přáteli podařilo. Na místo ihned přivolali policejní hlídku. Kabelka, ve které se nacházely mobilní telefony, šperky a další osobní věci v celkové hodnotě kolem 46 tisíc korun, byla majitelce zpět vrácena.

Zloděje si odvezla policejní hlídka na místní obvodní oddělení. Cizinci za jeho jednání sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež. V případě prokázání viny mu tak může hrozit až dvouletý trest odnětí svobody. Sám se přesvědčil, že krást se nevyplácí.

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy