Karlovy Vary: Stav některých mostů je vážný (TV Západ)

Mostní konstrukce v Karlových Varech nejsou v řadě případů v dobré kondici. Souhrnnou zprávu, kterou město obdrželo, představilo na tiskové konferenci.

dezinfekce

„Mosty v Karlových Varech vypadají tak, že jsme nechali udělat mostní prohlídky všech mostů, které se v Karlových Varech nacházejí, a to včetně lávek. Jsou v uspokojivém stavu. Mosty splňují podmínky provozu. První, který byl špatný, byl most kpt. Jaroše. Ten se udělal nový. Dále by se mělo pokračovat mostem Dvorským,“ přiblížil náměstek primátora Čestmír Bruštík.

Zpracování projektové dokumentace se dočká Lávka u Porcelánky, Na Vyhlídce a U drahovického mostu, kde dojde k rekonstrukci schodišť. Z mostů pak Becherovka podchod II, Mickiewiczův, Most u letního kina, Čankovský most, most v Rolavské ulici a Chebský.

„Chebský most je ve stavu, kdy je provozuschopný. Je to v normě, která ještě umožňuje provoz. Nejdříve se ale musí vymyslet studie a propojení ulice Charkovského, most a napojení na D6 a Rybáře. Na základě toho, pokud projde generel opravy, a studie mostu Charkovského a vybudování, tak do budoucna by se mělo počítat, že dojde k rekonstrukci Chebského mostu,“ uvedl náměstek.

V letošním roce dojde i k pokračování oprav.

„Každoročně v rozpočtu jsou peníze na veškeré revize mostů a lávek. Což je cca 250 tisíc. Na rekonstrukci mostů se to odvíjí od toho, který most, v jakém stavu je. Letos máme 6 milionů 500 tisíc na rekonstrukci právě Koptova mostu na Čertově ostrově,“ dodal Bruštík.

Ve městě se posuzuje stav 31 lávek a 44 mostů. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy