Karlovy Vary: Sportovní den s Ajaxem 2017

KARLOVY VARY – Projekt Ajaxův zápisník 

dezinfekce

Projekt Ajaxův zápisník je realizován již od roku 2010 v celém Karlovarském kraji díky finanční dotaci Krajského úřadu Karlovarského kraje. Projekt je určen pro děti na prvním stupni základních a praktických škol.

Během školního roku při práci se „Zápisníkem psa Ajaxe“ plní děti různé úkoly, učí se základním pravidlům ochrany života, zdraví a majetku, základům pravidel silničního provozu, procvičují si základy slušného chování a vzájemných mezilidských vztahů. Nenásilnou formou her, řešení problémů a postupného učení vstupují pomalu do života dospělých. Za celoroční práci se zápisníkem je pro ně uspořádán Den s Ajaxem.

Letos, dne 15. června 2017, na sportovním hřišti Základní školy Krušnohorská v Karlových Varech na Růžovém Vrchu, se konalo již jedenácté setkání dětí z třetích tříd základních škol v celém okrese Karlovy Vary. Na akci přijelo 452 dětí ze 14ti základní a praktických škol.

Zázemí na sportovním hřišti zajistil ředitel Základní školy Krušnohorská v Karlových Varech. Den pro děti připravili společně policisté - preventisté PČR a strážníci Městské policie v Karlových Varech.

Děti se mohly seznámit s technikou Policie ČR i městských strážníků, shlédly ukázky práce kynologické služby - výcvik služebních psů pro výkon u Policie ČR a práce městských strážníků, a to zadržení pachatele vloupání do vozidla. Z ukázek techniky a vybavení policistů a strážníků nejvíce děti zaujal vůz dopravní policie ČR určený pro řešení dopravních nehod a vozidlo na odchyt psů s jeho vybavením.

Po ukázkách na děti čekalo deset stanovišť, kde plnily různé úkoly a ověřovaly si vědomostní a dovednostní znalosti, které získaly během roku při práci se Zápisníkem psa Ajaxe. Na stanovištích je očekávaly studentky z karlovarské Střední pedagogické školy, gymnázia a VOŠ Karlovy Vary. 

Stejně jako loni soutěžily děti v přetahování lanem, skákání v pytli, skládání puzzle s určováním tísňových linek, poznávání dopravních značek, znalostí z povinného vybavení jízdního kola. Vyzkoušely si chůzi s „opileckými“ brýlemi, které simulují stav podnapilosti, házely létajícím talířem na cíl a u stánku BESIPu si vyzkoušely znalosti z první pomoci. 

Za každý splněný úkol dostaly děti razítko pejska Ajaxe. Kdo splnil všechny úkoly, na toho čekala odměna, která byla pořízena z dotace Krajského úřadu Karlovarského kraje.

Celá akce byla ukončena slavnostním předáním odměn pro všechny děti, které kromě sladkostí dostaly pexesa, omalovánky psa Ajaxe, pexesa s dopravními značkami a další drobné předměty připravené preventisty Policie ČR a Městské policie. Jako bonus si děti odnesly otisk svého prstu. Otisk lákal i nejednu paní učitelku.

Den se vydařil, počasí dětem přálo, nadšené byly nejen děti, ale i jejich pedagogický dozor. Paní učitelky ocenily organizaci a průběh celého dne.

Všichni už se těšíme na další 12. ročník Sportovního dne s Ajaxem.

por. PhDr. Papežová Zdeňka

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 19.06.2017 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy