Karlovy Vary: Sobotní festivalové tipy

52. ročník MFF KV vyvrcholí slavnostním závěrečným ceremoniálem, který začne po 18:00 hodině ve Velkém sále. Režisér Václav Vorlíček během něj převezme Cenu prezidenta MFF KV za přínos české kinematografii a herec Jeremy Renner obdrží Cenu prezidenta MFF KV za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Rozdána budou samozřejmě i ocenění pro nejlepší filmy v hlavní soutěži, v soutěži Na východ od Západu a v soutěži dokumentů.

dezinfekce

Poslední den festivalu ale není jen o předávání cen. Po celý den se nadále promítá ve většině kinosálů. Ve 22:30 hodin v Letním kině uvede režisér Václav Vorlíček svou komedii Dívka na koštěti. Kultovní americký film z roku 1980 Modrá laguna poběží na plátně od 18:30 hodin v Malém sále. Suverénní režijní debut úspěšného scenáristy Taylora Sheridana Wind River, kde si zahrál hlavní roli Jeremy Renner, se promítá od 19:00 hodin v Národním domě. V nově remasterované verzi ve 3D poběží od 23:59 hodin v Malém sále Terminátor 2: Den zúčtování. Od půlnoci ve Velkém sále budou diváci moci zhlédnout akční film Baby Driver o mladém a nesmírně nadaném řidiči, který dělá šoféra kriminálníkům při vloupačkách.

V Domě České televize na Divadelním náměstí proběhne od 15:00 hodin beseda k filmu Přání k mání. S novým vánočním příběhem diváky seznámí režisér Vít Karas, herci a producent.

O hudební program se postará akce současné elektronické hudby Velvet v Císařských lázních (Lázně I.). Vystoupí francouzský dj AWB, který v současnosti formuje pařížskou scénu elektronické hudby, jehož doplní dva čeští djs fleika a Higgins. 


Zdroj: kviff

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy