Karlovy Vary: Pondělní festivalové tipy

Do soutěže dnes vstupuje psychologické drama Maličkosti, druhý díl trilogie režiséra Kivançe Sezera, jehož snímek Otcova křídla soutěžil na 51. MFF Karlovy Vary. Delegace přijde Maličkosti uvést v 17.00 do Velkého sálu. Od 20.00 tamtéž poběží druhý soutěžní snímek dne Patrick, tragikomedie belgického režiséra Tima Mielantse, která přenese diváky do prostředí nudistického kempu.

dezinfekce

KVIFF Talk si dnes pozval na debatu autory festivalových znělek Ivana Zachariáše a Martina Krejčího. Diskuse s režiséry, kteří patří ke špičce v oblasti komerční filmové tvorby, proběhne od 14.00 ve Vodafone Lounge v hotelu Thermal. Jeden ze Zachariášových autorských projektů, seriálová novinka Bez vědomí, se představí v předpremiéře dnes od 22.30 ve Velkém sále.

V 11.30 ve Velkém sále uvedou režiséři Helena Třeštíková a Jakub Hejna mnohostranný portrét českého oscarového režiséra Forman vs. Forman. Další český kousek, sugestivní drama Filipa Renče z roku 1991 Requiem pro panenku, se bude promítat od 21.00 v Malém sále. Po filmu ze sekce Bez cenzury následuje beseda s režisérem.

Kromě filmů můžete dnes zajít i na divadlo. Od 22.00 se v Městském divadle Karlovy Vary uskuteční představení režiséra Viktora Tauše Amerikánka v mimořádné úpravě pro karlovarský festival. Hra s Terezou Voříškovou a Eliškou Křenkovou vypráví o svobodě, touze žít, o osamělosti, vydělenosti i přátelství. 

Doprovodný program festivalu dnes nabídne např. besedu s Jitkou Schneiderovou na podporu neziskové organizace Hledáme rodiče od 15.00 na zahrádce Grandhotelu Pupp.

Hudební program obstará koncert Anety Langerové, který proběhne v rámci dne s Českým rozhlasem od 21.00 na Poštovním dvoře.


Zdroj: kviff

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 01.07.2019 12:00




0 +
 

Hlavní zprávy