Karlovy Vary: Policie se zapojí do mezinárodního dne pohřešovaných dětí

Policie ČR zve dne 25. 5. 2018 na Pomněnkový den s Policií ČR do obchodního domu Globus v Karlových Varech od 14:00 do 18:00 hodin.

dezinfekce

Policie se zapojila do mezinárodního dne pohřešovaných dětí, jenž je připomínkou pro rodiče, kterým jejich potomci beze stopy zmizeli.

Policisté a kriminalisté zabývající se problematikou pátrání budou veřejnost seznamovat s problematikou pátrání po pohřešovaných osobách (převážně dětech).

Bohužel jen malá část veřejnosti má o existenci tohoto dne povědomí. Jelikož je tato problematika jedním ze zásadních témat policejní práce, chce policie oslovit veřejnost a pokusit se jim tento den připomenout. Připraveno je několik preventivních rad pro návštěvníky policejního stánku.

Policisté budou lidem odpovídat na jejich otázky týkající se tohoto tématu.

"Rádi bychom jim řekli, co dělat v případě, že by někoho ze svých blízkých pohřešovali. Jakým způsobem se může veřejnost na základě výzvy Policie ČR zapojit do pátrání. Budeme apelovat zejména na rodiče, jak nejlépe poučit své děti, aby se nestaly obětí trestného činu," uvádí nprap. Bc. Soňa Hergezelová. 

"V rámci této akce budeme na místě rozdávat preventivně propagační předměty související s tématem pohřešovaných dětí," dodává.


nprap. Bc. Soňa Hergezelová 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy