Karlovy Vary: Policie dopadla zloděje vykrádajícího auta

Karlovarští kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality objasnili 6 případů krádeže a poškození cizí věci, kterých se měl dopustit 33letý muž z Ostrova.

dezinfekce

Na začátku října 2018 měl v ranních hodinách v Karlových Varech rozbít okno u zaparkovaného vozidla značky BMW. Z něj měl následně odcizit navigaci a drobné mince. Ve stejnou dobu a na stejném místě rozbil okno i zaparkovaného vozidla značky Volkswagen, ze kterého nic neodcizil. I přesto majiteli způsobil poškozením škodu kolem 5 tisíc korun. Ve stejný den měl opět v Karlových Varech, ale na jiném místě rozbít okno u dalšího osobního vozidla, a to u Škody Octavie, ze kterého měl odcizit ze zavazadlového prostoru sportovní tašku s osobními věcmi.

V polovině prosince se v Karlových Varech vloupal do vozidla značky Škoda. Z toho odcizil pouzdro se servisní knihou a manuálem k vozidlu. O dva dny později se měl vloupat do garáže v ulici Sedlecká. Z té si odnesl vše, co mu přišlo pod ruku, především různé nářadí. Na konci prosince měl neoprávněně vniknout do rozestavěného domu v Karlových Varech. Při vstupu poškodil dvě okna s bezpečnostní folií v hodnotě kolem 40 tisíc korun. V domě měl odcizit elektroinstalaci v hodnotě nejméně 100 tisíc korun.

Celkem tak ve všech případech způsobil škodu kolem 180 tisíc korun. Takového jednání se dopustil i přesto, že byl již za obdobné jednání Okresním soudem v Karlových Varech odsouzen. Kriminalisté proti němu zahájili trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci.

V případě prokázání viny mu tak hrozí až tříletý pobyt ve vězení.

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy